søndag den 28. juli 2013

Fladfiskeri made easy + tricks


Fladfiskeri
skrubbe, rødspætte, ising, sletvar, pigvar og helleflynder. Dernæst kommer de typer som  lystfisker som mig selv ikke fisker så meget efter søtunge, rødtunge, hellefisk og højrevendtfisk. Alle fiskende lever ved bunden.

fiskeriet kan være meget simpelt eller kompliceret det komme an på hvilke "seriøsitet" man ligger i det. Men typisk bruger man et lod + to kroge og agn (børsteorm, sandorm eller etc.)


Det er det klassiske fladfiskeforfang med et lod og to kroge. Loddet kan varrigere melle 40-90gram. Alt efter strøm kan lodderne have deres gode side, da det er vigtigt at holde kontakten til bunden.  Fladfisk uanset art er meget nysgerrig så perler på forfanget er godt da lokker fiskene. Nogle fiskeproducenter laver forfang efter denne kendskab, at fladfisk kan lide "farver"


priserne svinger mellem 30kr -10kr dog findes der billigere forfang. Forfang som det billed oven over  koster selvfølgelig mest, da der er brugt flere materialer for at lave det.


Agn
Der er forskellige typer agn. De seneste år er der kommet en type plastik agn ved navnet "Gulp" fra firmaet Beckley. Som sagt er det en plastik agn med en væske som har smag af orm.
Der næst kommer de tradionelle agn børsteorm, sandorm, tobis, sild, rejer eller muslinger. Farvorit agnen blandt gamle fiskere er sandorm. Men nye fisker mener at børsteorm er måske bedre end sandorm. Grunden er at sandorm er blevet svære at skaffe hvis man ikke selv graver efter dem eller pumpe efter dem.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar